Ramon Lormans ©®
Start     Biografie     Agenda     CD-Shop     Multimedia     Projecten     Repertoire     Commissions     Lessen    
Biografie

Ramon Lormans behoort tot een van de meest gevraagde marimbisten en slagwerkers van dit moment. Met zijn gepassioneerde spel en communicatieve podiumuitstraling weet hij zijn publiek te roeren. 

Ramon concerteert op regelmatige basis in de grote zalen in Nederland en gaf masterclasses en recitals in Antwerpen, Detmold, Donaueschingen, El Espinar, Keulen, Krakau, Keiko Abe Lausanne International Marimba Academy, Luxemburg, New York, Parijs, St. Petersburg, Tbilisi, Tokyo en op het Zeltsman Marimba Festival. 

Sinds zijn vijfde speelt Ramon slagwerk en vulde dit twee jaar later aan met de piano. Hij werd opgemerkt door Willy Goudswaard en studeerde van 1998 tot 2001 aan de jongtalentklas van het Fontys Conservatorium. Ramon volgde van 2008 tot 2010 lessen in de Academie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In 2010 slaagde Ramon cum laude voor zijn Master diploma aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daar lessen van Peter Prommel, Victor Oskam, Arnold Marinissen, Walter van Hauwe, Willem Brons en Bart Schneemann. 

In 2003 richtte Ramon samen met Eva van Grinsven Sax & Stix op en is mede creator en marimbist/slagwerker in TEMKO. Daarnaast is Ramon muzikaal leider van Theatre Hotel Courage. 
Ramon was prijswinnaar van het Prinses Christina Concours (2004), Tromp International (2006),  Kamermuziekconcours Almere (2007), Vriendenkransconcours (2008) en won de Grachtenfestivalprijs (2012). 

Sinds 2007 is hij hoofdvakdocent Marimba aan het Conservatorium van Amsterdam, en sinds 2015 is hij tevens verbonden als hoofdvakdocent aan Codarts Rotterdam. Vele van zijn studenten wonnen een baan bij belangrijke orkesten over de hele wereld en zijn opgemerkt als solist of als kamermusicus. 
Ramon is een regelmatige gastdocent tijdens KALIMA en op de HEMU te Lausanne, Zwitserland. 

Sinds 2005 is Ramon samen met Vincent Houdijk oprichter en Artistiek leider van Percussion Friends, the global academy for percussion. 

Contact

Ramon Lormans:
E-mail me: click here
Teaching

Percussion Friends
Conservatorium van Amsterdam
Codarts Rotterdam
Related links

Temko
Sax&Stix
Theatre Hotel Courage
Privacy

Cookies
Follow me
©® 2017 Ramon Lormans -- ©® Powered by SOG Weert